office@eurodelta.ro + 40 / 21 / 321.71.55

Delta Dunarii

Delta Dunarii este cea mai “tanara”regiune a tarii si totodata cea mai importanta zona umeda a Europei Centrale, cu lacuri si canale pitoresti si intinse stufarisuri cuprinse intre cele trei brate principale ale fluviului.
Principala sa atractie o constituie biodiversitatea remarcabila, cu peste 1100 specii de plante, 325 specii de pasari si peste 110 specii de pesti, prezente pe un teritoriu ce ocupa mai putin de 2% din suprafata Romaniei.
Pasarile sunt cele care au facut Delta Dunarii faimoasa in intreaga lume, mai ales cele declarate “Monumente ale Naturii” si alte specii rare, de importanta mondiala, capelicanul comun (Pelicanus onocrotalus), pelicanul cret (Pelicanus crispus), cormoranul pitic (Phalacrocorax pygmeus), egreta mare (Egretta alba), codalbul (Haliaetus albicilla), rata cu cap rosu (Aythya nyroca), gasca cu gat rosu (Branta ruficollis).
Dintre pesti, se remarca specii preferate de iubitorii pescuitului, ca stiuca (Esox lucius), crapul (Cyprinus carpio), somnul (Silurus glanis), apoi sturionii, care in fiecare primavara sosesc in delta pentru a depune faimoasele icre negre.
Pentru protejarea acestui mediu unic, in anul 1990 a fost infiintata “Rezervatia Biosferei Delta Dunarii”, aflata pe “Lista Monumentelor Patrimoniului Universal” a UNESCO, care reuneste habitate naturale de importanta modiala si cele mai valoroase realizari ale civilizatiei umane.
Populatia deltei este un amestec interesant de romani, rusi-lipoveni, ucrainieni, greci, bulgari si alte nationalitati, a caror indeletnicire traditionala o reprezinta pescuitul.Obiceiurile lor si arhitectura deosebita a localitatilor lor se constituie in tot atatea atractii ale acestei regiuni a tarii, alaturi de gastronomia sa, faimoasa datorita numeroaselor si delicioaselor preparate din peste.
Pentru mai multe informatii despre Delta Dunarii, puteti accesa site-urile web prezentate in pagina Link-uri sau puteti contacta agentia.high heels shoes louboutin copy Louboutin Replica high heels shoes louboutin faux high heels shoes louboutin copy Louboutin Replica high heels shoes louboutin faux