office@eurodelta.ro + 40 / 21 / 321.71.55

Crama Murfatlar

Situata in centrul Podisului Dobrogei, intre Dunare si Marea Neagra, Murfatlar este una din cele mai cunoscute podgorii ale Romaniei.
Cultura vitei de vie si producerea vinului au o traditie milenara pe aceste meleaguri dobrogene, iar nucleul modernei podgorii a aparut in urma cu aproape un secol. Infiintarea in 1927 a Statiunii de Cercetare Viticola Murfatlar a reprezentat un pas inainte, plantatiile extinzandu-se si imbogatindu-se treptat cu soiuri de cea mai buna calitate, precum Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Traminer, Muscat Ottonel, pentru vinuri albe, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Feteasca Neagra pentru vinurile rosii.
Aceste soiuri nobile se regasesc in serii de vinuri binecunoscute in Romania si in multe state ale lumii, ca “Sec de Murfatlar”, “Premiat”, “Vinoteca”, “Rai de Murfatlar”, “Stephen Bennet Selection” si “Lacrima lui Ovidiu”, vinuri care de-a lungul anilor au obtinut peste 130 de premii la importante concursuri interne si internationale. Printre ultimele distinctii se numara “Cel mai bun vin alb sec” pentru Sauvignon Blanc la Olimpiada Vinurilor Bucuresti 2001, si “Medalia de Argint”pentru Cabernet Sauvignon la VINO Ljubliana (Slovenia) 2002.
In mijlocul acestei podgorii de traditii se afla unul din cele mai importante si cunoscute obiective turistice dobrogene, Crama Murfatlar.
Aici, intr-o ambianta deosebita, turistii vor putea aprecia adevarata ospitalitate romaneasca, cele mai bune vinuri ale podgoriei si delicioasele preparate ale bucatariei traditionale dobrogene.
Degustarea se constituie intr-un moment special al programului, in incinta punctului turistic oaspetii nostrii putand savura, sub indrumarea specialistilor, mai multe sortimente de vin, obtinute din varfurile de recolta ale celor mai buni ani.
Atmosfera confortabila conferita de arhitectura cu influente traditionale si de bucataria dobrogeana poate fi completata de programul folcloric interpretat de ansamblul “Murfatlar”(la solicitarea turistilor).
Terasa punctului turistic este un excelent loc de belvedere asupra peisajului pitoresc dominat de intinsele plantatii cu vita de vie.
Amatorii de suveniruri vor gasi aici doua expozitii cu vanzare, de unde pot fi achizitionate produse de vinoteca si frumoase obiecte de artizant realizate de mesterii locali.
Un tur al podgoriei nu ar fi complet fara vizitarea “Muzeului Viei si Vinului”, ale carui exponate, de la anticele amfore grecesti si romane pana la o impresionanta colectie de teascuri, sunt marturii ale vechimii si evolutiei acestei nobile indeletniciri.
Fiind situat la doar 20 km de Constanta, pe drumul ce uneste orasul de capitala tarii, Bucuresti, Crama Murfatlar este usor accesibila turistilor care isi petrec vacanta pe litoral sau se indreapta spre acesta.
In continuare va prezentam programul ofertei turistice speciale pentru Crama Murfatlar in sezonul 2004 :

Degustare de vinuri si dejun la Punctul turistic Murfatlar

     Vizitarea “Muzeului Viei si Vinului “ din incinta podgoriei, cu exponate ce atesta practicarea viticulturii in Dobrogea inca din antichitate.

Degustare : 6 sortimente de vinuri, branzeturi, paine si mere.

Dejun :
Gustare rece, cu branzeturi fine si salate
Preparate de baza : piept de pui la gratar cu garnitura de cartofi taranesti
Salata
Desert (placinta dobrogeana)
Vinul casei
Apa minerala

 

La cerere, turistii pot beneficia si de spectacolul folcloric interpretat de ansamblul “Murfatlar”.designer shoes replica christian louboutin Fake christian louboutin shoes designer shoes replicas designer shoes replica christian louboutin Fake christian louboutin shoes designer shoes replicas